Kimberlenes Lilah

Labradoodle Lilah
Labradoodle Lilah

Lilah

Far: Berrybuck´s Ollie, labradoodle
Mor: Kimberelenes Crocus, labradoodle

Det här är Kimberlenes Lilah men hon kallas sällan för det.  Istället har hon en massa smeknamn så som det gärna blir med en kär vän, oftast får hon heta Loppan.

Lilah är en glad och charmig tik importerad som valp från England 2011. Hon har utbildats till professionell vårdhund (där hon med lätthet uppfyllt de höga kraven). Hon har ett härligt temperament och en päls som varken fäller eller tovar. Till Lilah behöver man aldrig ett koppel för att ha god kontroll, det spelar ingen roll var man promenerar med henne så är hon alert och uppmärksam på omgivningen och samtidigt i full kontakt med den som går med henne. Bor hos fodervärd i Skåne.

Även flera av Lilahs valpar är utbildade till professionella vårdhundar.  En av dem har också varit anställd på hospice i Skåne och på barn- och ungdomspsykiatrin i Malmö. En annan arbetar med ungdomar med på institution i Finland. Pappa till valparna bor i Holland och heter Dutch Doodles Nero, en sällsynt trevlig labradoodle.

Hur ska man beskriva Lilah?Loppan Lilah går inte att fånga i några meningar. Hennes godmodiga väsen har gett så mycket tröst och så många stunder av glädje- även i situationer på hospice då familjer plågas av insikten av en kär familjemedlem inte har långt kvar. Och vi skulle kunna fylla en hel bok med berättelser om vad barn och ungdomar under kriser i livet har berättat om vad Lilah Loppan betyder för dem. Och ännu har hon många arbetsår framför sig där människor i svåra livssituationer får guldstunder med henne – hon som är hundarnas motsvarighet till Florence Nightingale.