Sun Valleys Lava

Några av Lavas valpar 2019

Några av Lavas valpar från kullen 2019

Sun Valleys Lava

Sun Valleys Lava

Vi får ofta höra av de som möter Lava att de tycker hon är den mest fantastiska hund de någonsin träffat. Vi håller med, det går inte att finna en mer perfekt labradoodle. Varken i temperament eller i utseende. Hon har en välbyggd kropp med stabil benstomme, ett helt oemotståndligt ansikte och en riktigt silkeslen päls. Allt hos henne är fulländat, hennes temperament är det som alla önskar hos sin labradoodle. Hon är ärlig och pålitlig i allt. Väldigt lyhörd för vad som förvänta av henne och väldigt lätt att kommunicera med  – både med ord men också med handtecken.

Inget är som väntans tider. I tre år väntade vi på en tikvalp efter Lavas släktingar. Så tack, tusen tack Angela på Sun Valleys Labradoodle! Tack för ditt tålamod när vi tackade nej till den ena efter den andra av dina förslag på valpar. Åren gick och det föddes många valpkullar, ibland verkade någon valp lovande men när valpen blev några månader så var det ändå något som inte kändes så där 100% rätt. Så vi tackade nej till valpen, igen och igen.

Och så en dag, plötsligt hände det!  Lava föddes. När veckorna gick och vi fick följa den här bedårande valpen som utvecklades till en käck, trygg och nyfiken labradoodle så insåg vi att nu fanns där en valp som uppfyllde, och överträffade våra drömmar. Ja! Hon var den rätta för oss! Och när hon var 5 månader gjorde hon den långa resan från British Columbia på Canadas västkust. Resan fördelades under tre dagar för att göra den så bekväm som möjligt för Lava.

Nu när hon är vuxen kan vi konstatera att hon var värd varje dag, varje månad och år av väntan. Lava bor hos sin fodervärdsfamilj här i Skåne. Där bor också Elda och de två har en alldeles särskilt fin kommunikation. Som om de vore enäggstvillingar även om de inte ens är släkt med varandra. Men de är själsfränder i allra högsta grad.  Lava har varit så otroligt lätt att lära allt det som är viktigt för en hund att kunna för att fungera bra i alla situationer både hemma och ute i samhället. Lava är med sin familj överallt och hon är alltid välkommen var de än är. Hon har ett trevligt sätt och är aldrig påträngande men visar gärna att hon tycker om nya kontakter.

2019 fick hon sin första valpkull. Pappa till valparna är Joker. Sex valpar som Lava gav den bästa start i livet. De har alla ärvt sina föräldrars trevliga temperament och skönhet.

Tillbaka till sidan Våra hundar…