Labradoodlevalpar snart hos Hööks Labradoodle

Labradoodlevalparna föds strax före jul. Det här är Hööks Labradoodle Herta som snart ska få valpar.
Här på bilden sitter hon i trappan och väntar på att barnen kommer hem från skolan.

Hööks Labradoodle Herta Elsa

Herta bor i Stockholm där hon är en älskad medlem av sin familj.I december kommer hon hit till oss på Hööks Labradoodle och ”boar in sig” några veckor innan det är dags för valparnas födsel.
På filmen ser man Herta som liten valp, tillsammans med ett par av kullsyskonen, i lekparken.

Mer information…

Labradoodle standard, medium och mini, en film


Vi har labradoodlar i olika storlekar. Oftast har vi valpkullar efter föräldrar som är i storlek MEDIUM. De kan ha vuxenvikt på 14 – 18kg. Labradoodlar i storlek MINI har vi också, de har en vuxenvikt på 9 – 13kg. Ibland har vi labradoodlar som är små STANDARD. De har en vuxenvikt runt 20kg.  Det finns labradoodlar som är betydligt större, som kan väga långt över 30kg och vara 65cm i mankhöjd – men så stora labradoodlar har vi inte.
 

Labradoodledag i septembersol

Den 30 september hade vi drygt 30 labradoodlar  här med sina familjer. Det blev en riktigt fin dag med lyckliga doodlar och glada barn och vuxna. Den här dagen hade vi inte bjudit in några besökare utan det var en dag bara för de som har en labradoodle från oss. Under dagen visade Ingeborg Höök hur man klipper en labradoodle så att det motsvarar rasstandarden. men hon påpekade flera gånger att varje ägare naturligtvis klipper pälsen på sin labradoodle på det sätt man själv tycker är bäst. Alla hade med sig picknick, grillen i Hundalandet var varm och därifrån kom härliga dofter tyckte hundarna som ofta sprang förbi där en sväng. Hoppades att några biffar och korvar skulle ha blivit över.
Det var imponerande att se alla doodlarna tillsammans utan gruff. Det var labradoodlar i alla storlekar, både valpar och vuxna hundar och alla höll sams. det är vad som kännetecknar labradoodlar. De är ett fredligt släkte som tycker om livets glädjeämnen och förstår att ta vara på dem. Och de inspirerar oss att göra detsamma. tack alla ni som kom från när och fjärran. Hoppas den långa hemresan till Stockholm gick bra för dig också Tina. Tack igen alla, jag ser fram emot nästa labradoodledag i maj. Då är Brösarps backar fulla med gullvivor och luddiga små backsippor- och där ska alla l lyckliga labradoodletassar få leka i vårsol.

Vårt nyhetsbrev

Bli först med att få nyheter om nya kullar m.m.
Namn
E-post