Nyheter

Ny hemsida för Hööks Labradoodle

I väntan på valpar så håller vi på att bygga en ny hemsida om våra labradoodlar. Vi hoppas den nya sidan ska göra det lättare för er att hitta den information ni söker. Under den kommande veckan kommer inte allt att fungera. Vi hoppas ni har tålamod och står ut med problemen en vecka tills sidan är klar.

För dig som missade vår labradoodledag och för dig som var där!

Nu kan du se en film från Labradoodledagen. I filmen deltar många av våra avelshundar så du kan se labradoodlar i alla storlekar och färger.

Klicka på länken längst ner på sidan så kan du se filmen med alla labradoodlarna, både vuxna och valpar. Och du ser deras härliga temperament, så trevliga mot både barn och vuxna. Och hur coola de är även när det är drygt 30 labradoodlar i vår stora mässhall som den här dagen var fylld med nästan 300 besökare. Stort tack alla ni som kom med era hundar! Stort tack alla ni besökare för era vänliga ord om både hundar och om dagens arrangemang! Vi kommer igen nästa år.

Mindre risk för vissa sjukdomar om hunden är kastrerad?

Evidensia Specialistsjukhuset Strömsholm (tidigare Strömsholms djursjukhus) skriver i sitt nyhetsbrev i oktober 2017 om kastrering av tik och av hane.

Det är många som funderar på det här med kastrering av sin hund. Och det är många frågor som dyker upp innan man tar beslutet. Några vanliga frågor som besvaras i den här artikeln är:
Vid vilken ålder ska en tik kastreras? Varför är det viktigt att tiken hinner löpa en gång innan hon kastreras?
Risken för sjukdomar minskar om en tik är kastrerad, vad är det för sjukdomar?
Hur går operationen till, vad ska man tänka på före och efter kastreringen? Mer info under länk längst ner på sidan.

Vid vilken ålder ska en hanhund kastreras? Hur går en sådan operation till? Och vad är kemisk kastrering?
Det här är några av frågorna du får svar på i en artikel från veterinärerna på Evidensia Strömsholms Djursjukhus. Där kan du också se en film om hur en kastrering av tik går till.

Öppet Hus den 15 oktober 2017 kl 13-15

Välkommen till ännu en av våra uppskattade Öppet Hus dagar här på Österlen.
Här får du möjlighet att träffa många av våra labradoodlar och prata med oss och med familjer som har hundar från Hööks Labradoodle och från Pomonadalens Labradoodle.

Anmälan gör du genom att swisha 100kr/person (50kr för barn upp till 10 år) till 0768439300 eller betala till Höök Labradoodle Bankgiro 307-4705. Det räcker med att skriva namn på en av er även om ni är flera som kommer.
Plats: Bengtemöllevägen 5, 273 50 Brösarp

Vi bjuder på äppelmust från Pomonadalen, riktigt gott kaffe, te och nybakade kanelbullar från Brösarps eget bageri Smulan. Och massor av härliga möten med våra sällsynt trevliga och vackra labradoodlar. Se film här nedan från tidigare Öppet hus dag.