Ursprung

På Hööks Labradoodle har vi origin labradoodlar, det betyder att de hundarna har endast labrador och pudel bland sina förfäder. Alla har många generationer av labradoodlar bakom sig, så att föräldrar, far- och morföräldrar osv är Origin labradoodlar eller ALD.

Vi parar ofta en origin labradoodle med en ALD för att få bred genetisk variation och för att få labradoodlar i medium storlek, med vuxenvikt på ca 15kg eller mindre.

Australiensisk Labradoodle

På Hööks Labradoodle har vi också flera australiensiska labradoodlar, de har många, många generationer av labradoodlar bakom sig. Längst bak bland förfäderna finns labrador, pudel och, till skillnad från origin labradoodlar, även cocker spaniel.

De australiensiska labradoodlarna (AL) har vi köpt från mycket seriösa uppfödare i USA, England, Canada och Australien. Alla uppfödare vi samarbetar med ställer höga krav på dem som de säljer avelshundar till. Vi är stolta över att vara bland de utvalda och över de fantastiska hundar de valt ut till oss. De här uppfödarna är internationellt kända för sina vackra, friska och mentalt sunda hundar.

Många av våra australiensiska labradoodlar är av medium storlek ca 43 – 50 cm höga och väger mellan 14 – 18kg. De är alltså mindre än våra origin labradoodlar. Våra minsta AL är miniatyrer, de har en mankhöjd på ca 35 – 40 cm och väger mellan 7 – 12 kg