Hälsa & mentalitet

Friska och mentalt sunda hundar

Vi röntgar höfter och armbågar, gör ögonlysning och testar mentaliteten hos alla våra hundar innan de får några valpar så att vi är säkra på att de är både friska och har en utmärkt mentalitet. Att vi dessutom är kända för att ha sällsynt vackra hundar känns som en extra bonus, hälsa och mentalitet är det viktigaste för oss.

Labradoodlarna från Hööks Labradoodle beskrivs som trygga, klyftiga, kärvänliga, levnadsglada, lojala, tillgivna, glada, sociala, vänliga, roliga och hängivna. Många familjer som köpt hund från oss beskriver att deras hund har väldigt god intuition, lätt för att lära, fungerar att ha med överallt, lätt för att slappna av och har gott självförtroende vilket innebär att den aldrig behöver visa någon aggressivitet. De har uppenbarligen bra förutsättningar att fungera i många olika sammanhang.

Vidare är våra labradoodlar fantastiska med barn, de blir vana vid att träffa barn redan under valptiden hos oss.

De flesta labradoodlar gillar vatten och är av naturen goda simmare (både Labrador och Pudel härstammar från raser som avlats för jakt och arbete i vatten Labradoren från St. Johns Newfoundland och Pudeln från Pan-European Water Spaniel).

En Labradoodel är anpassningsbar, förvånansvärt lugn och har en förmåga att ta saker som de kommer. Därför förtjänar den också en uppmärksam och engagerad familj att leva med.

Labradoodlen, liksom alla smarta hundar, tycker illa om att vara ensamma större delen av dagen. De uppskattar kontakt med sin flock. Och de vill ha en varierad tillvaro med både aktivitet och vila. När de tränas kommer Labradoodlens höga intelligens och läraktighet till sin fulla rätt.

Vi är noga med att våra valpar kommer till ett gott hem där man har både tid och engagemang för både valpen och senare den unga och den vuxna hunden. Alla våra valpar har flyttat till sällsynt trevliga människor som verkligen ger hundarna det bästa liv vi kunnat önska för dem. De lever som lyckliga familjehundar och många av dem följer med matte eller husse till arbetet där de saknas av alla om de uteblir någon dag. Flera hundar från oss har utbildats till sociala tjänstehundar och arbetar idag inom vården, till stor glädje för människor i svåra situationer.