Varför kostar labradoodlar mer än andra valpar?

Priset bestämmer varje uppfödare och det handlar mycket om tillgång och efterfrågan.

Alla seriösa hunduppfödare lägger ner stora summor och ett omfattande arbete på sina hundar. Det gäller för seriösa uppfödare som har hundar av raser som är registrerade i kennelklubbar, kallas för renrasiga hundar.  Och det gäller för seriösa uppfödare av raser som ännu inte är registerade i kennelklubbar,kallas för blandraser. Alla hundraser har varit blandraser innan de en dag blev registrerade som en ren ras. Ofta efter 30 – 50 års avelsarbete. Tollare är t.ex. en ras som är en blandning av 15 olika hundraser och först 1984 erkändes den som en egen ras av den internationella hundorganisationen FCI.

På Hööks Labradoodle har vi inte uppfödning av labradoodle som en hobby. Vi har det som ett seriöst arbete och vi samverkar också med de främsta uppfödarna av labradoodle runt om i världen. Vi har ett brett internationellt nätverk av genetiker,etologer, veterinärer, hundinstruktörer och labradoodleägare. Vi samverkar med seriösa uppfödare runt om i världen som följer tydliga etiska riktlinjer för aveln. Vi satsar hela vårt engagemang på att kunna erbjuda friska, sunda och vackra labradoodlar till familjer som vill dela sitt liv med en hund av den här fantastiska rasen.

Våra labradoodlar är inte resultatet av en parning mellan en labrador och en pudel. Våra labradoodlar har många generationer av labradoodlar i sitt släktträd (i sin stamtavla). Naturligtvis är varje avelshund testad för både hälsa och mentalitet. Bara det bästa är gott nog för våra valpar, därför har vi också kompetent personal som ger varje valp riktigt bra dagar. Utöver detta så finns vi själva på heltid hos valparna och tiken som delar vår vardag. Vi vet hur viktiga de första veckorna är för valpens utveckling.

Vi har lokaler inomhus som är anpassade för hundlek och valpträning. Vi har specialutrustad lekpark för hundarna och även en park med lekredskap importerade från USA specialanpassat för valparna. Vi gör omfattande hälsotester på de hanar och tikar som får valpar. Våra valpköpare gör också röntgen på höftleder och armbågar och skickar resultat till oss så att vi kan följa resultat av vår avel i många generationer. Inte bara på avelshundarna utan på alla deras avkommor också.

Vi har importerat många av våra avelshundar från USA, Canada och England. Vi tycker alltid att de har varit värda sitt pris. Andra kanske tycker att det är dyrt, kanske till och med FÖR dyrt. Det tycker inte vi. När bara det bästa är gott nog så är vi redo att betala för det vi får. Valpar från Hööks labradoodle ska fortsätta att alltid hålla världsklass!