Skötsel av labradoodlens päls

Skötsel av pälsen

Pälsvård för Labradoodle är viktig för att hålla hundens päls frisk och glänsande. Borstning är en grundläggande del och det är viktigt att använda rätt typ av borste för hundens pälstyp.

En bra pälsvård för Labradoodle kräver att man kammar den noggrant 2-3 gånger i veckan fram till ca 18 månaders ålder, efter det räcker det i regel att kamma hunden varannan vecka. Man använder stålkam, INTE borste.

Kammen behövs för att förebygga tovor som bildas i pälsen. En borste kan lätt glida förbi mindre tovor som därför kan ligga dolda och lätt bli till större tovor på några dagar. Om sådana tovor blir kvar i pälsen under några veckor krävs det oftast att man rakar ner hela hundens päls.

Många väljer i de situationerna att ta hjälp av professionell hundfrisör på ett hundtrim. Pälsen behöver klippas 4 till 6 gånger om året, beroende på hur lång man önskar ha den. Hunden kan badas så ofta som man tycker att det behövs och då ska man använda särskilt hundschampoo och balsam. De labradoodlar som arbetar som vårdhundar brukar t.ex. badas varje eller varannan vecka.

Kurs i pälsvård – Labradoodle

Varje år arrangeras kurser i pälsvård hos Hööks Labradoodle. Kurserna innehåller mycket praktiskt träning och pågår under två dagar. Varje deltagare klipper pälsen på sin egen hund under kursdagarna. Information om kurserna skickas ut i nyhetsbreven.

 

Vill du läsa mer om Labradoodles? Här hittar du all möjlig fakta om en hundras som inte fäller hår!

Vårt nyhetsbrev

Bli först med att få nyheter om nya kullar m.m.
Namn
E-post