Besöka Hööks Labradoodle

Vi har bara en labradoodle, Lykke, som bor permanent med oss. Övriga tikar och hanar bor i utvalda, riktigt bra familjer runt om i Skåne. Flera av de bor här på Österlen helt nära oss.

Någon valp då och då väljs  ut av oss som en möjlig framtida avelstik eller avelshane. Som vuxna går de igenom hälsotester och bara de som har toppresultat kommer själva att få valpar en dag. Vi träffar dem under uppväxten och kan kontinuerligt bedöma om de utvecklas så att de uppfyller våra höga krav på temperament och uppfyller ras-standarden för labradoodle.

När vi får frågor från dem som vill besöka oss så tror många att vi har en hel flock med hundar här. Så är det inte. För oss är det viktigt att varje hund får leva ett gott liv som älskad medlem  av en familj. Och så kommer tikarna en eller två gånger under sitt liv till oss när de har en valpkull. Då är tiken här i 10 veckor och tas om hand som en drottning. Och valparna får den bästa vård under de viktiga 8 veckorna här.

Hanarna kommer hit några timmar eller ett par dagar när de har en date med den tik som de ska para.

När vi har tikar här med valpar så ägnar vi oss helt åt dem. Vi har ingen tid för att ta emot besök annat än av de familjer som ska ha någon av valparna från den kull vi har just då.  De kommer på besök hit när valparna är 6 veckor. För att ge valpar och tikar de allra, allra bästa så har vi även personal under de månader då vi har en valpkull.

Med ålderns rätt (båda är pensionärer), har vi stängt under sommaren och hösten och brukar ofta börja det nya året med en valpkull någon gång i januari. Och så har vi ofta valpar fram till midsommar när vi stänger och får gott om tid för barn, barnbarn, vänner – och vår kära Lykke förstås.

Tillbaka till Frågor & Svar…