Besöka Hööks Labradoodle?

Labradoodledagar

Alla är välkomna att besöka oss under våra Öppet Hus dagar som vi arrangerar här på Österlen. Det brukar vara en dag i maj och en dag under hösten. Då kan man träffa labradoodlar i olika åldrar, storlek, pälsfärg och pälstyp. Alla med lika trevligt temperament.

Det är bara när vi har Öppet Hus dagar som vi kan ta emot besök. Då finns möjlighet att umgås med alla dessa labradoodlar och få svar på frågor om hur livet med en labradoodle kan vara.

Information om våra Öppet Hus dagar (och andra arrangemang) kommer  här på hemsidan och i våra nyhetsbrev. 

Film från en av våra Öppet hus dagar. 

Bara en labradoodle som bor med oss
Vi har bara en labradoodle, Lykke, som bor permanent med oss. Övriga tikar och hanar bor i utvalda, riktigt bra familjer runt om i Skåne. Flera av de bor här på Österlen helt nära oss. Våra fodervärdar lever ett aktivt liv med sin hund. De går kurser och tränar spår, sök, agility, freestyle etc. Många fodervärdar bor på Österlen och träffas för gemensamma promenader längs de långa stränderna, går i backarna och leker i vårt Hundaland.

Någon valp då och då väljs  ut av oss som en möjlig framtida avelstik eller avelshane. Som vuxna går de igenom hälsotester och bara de som har toppresultat kommer själva att få valpar en dag. Vi träffar dem under uppväxten och kan kontinuerligt bedöma om de utvecklas så att de uppfyller våra höga krav på temperament och uppfyller ras-standarden för labradoodle. Läs mer här om ras-standard för Labradoodle…

Ingen hundflock hos oss
När vi får frågor från dem som vill besöka oss så tror många att vi har en hel flock med hundar här. Så är det inte. Det vore inte något bra liv för hundarna. Bara en hund bor med oss. För oss är det viktigt att varje hund får leva ett gott liv som älskad medlem  av en familj. Den tik som är utvald för avel kommer till oss en eller två gånger under sitt liv till oss när hon har en valpkull. Då är tiken här i 10 veckor och tas om hand som en drottning. Och valparna får den bästa vård under de viktiga 8 veckorna här.

Hanarna bor också i var sin egen familj och kommer hit några timmar eller ett par dagar när de har en date med den tik som de ska para.

Fullt fokus på tiken och hennes valpar
När vi har tikar här med valpar så ägnar vi oss helt åt dem. Vi har ingen tid för att ta emot besök annat än av de familjer som ska ha någon av valparna från den kull vi har just då.  De kommer på besök hit när valparna är 6 veckor. För att ge valpar och tikar de allra, allra bästa så har vi även personal under de månader då vi har en valpkull.

Vår stora kära familj
Vi bor på Österlen och som närmaste granne har vi dotter med familj. Ytterligare tre av våra barn bor också här i närheten med sina familjer. Det betyder att vi har tät kontakt med dem och med våra barnbarn. Under halva året har vi nästan alltid någon tik här som har valpar. Då är vi fullt upptagna med att ge både tik och valpar riktigt bra dagar. Nyfödda valpar är också så känsliga för smitta så det är inte lämpligt att ta in främmande besökare. För tiken är det viktigt att ha lugn och ro med sina nyfödda små. När valparna är lite större bjuder vi in de familjer som ska ha valp från den kullen. Det brukar bli många besökare. Det här är förklaringen till att vi inte kan ta emot besökare annat än då vi har Öppet Hus. Vi hoppas på er förståelse.

Med ålderns rätt (båda är pensionärer), har vi stängt halva året och brukar ofta börja det nya året med en valpkull. Och så har vi ofta valpar fram till midsommar när vi stänger och får gott om tid för barn, barnbarn, vänner – och vår kära Lykke förstås.

Träffa många labradoodlar via facebook grupp
Det finns en facebookgrupp som heter Labradoodle Sverige. Där är drygt 4000 labradoodleägare medlemmar. På olika håll i landet träffas de som bor nära varandra och trivs med att ses och låta hundarna leka på någon trevlig stor plats där de kan leka fritt. Det brukar vara en gång varje månad. Gå gärna med i den FB gruppen så kan du se var det finns labradoodleträffar när där du bor. Där får du möjlighet att träffa labradoodlar från oss och från många andra uppfödare. Du kan prata med labradoodleägarna och få svar på många frågor.

Tillbaka till Frågor & Svar…