Hur gör jag om jag vill köpa valp?

När du vill köpa valp från Hööks Labradoodle, informationsfilm här

Vill du gå direkt till formuläret för att tinga en valp? Klicka här!

Så här går det till när du ska köpa valp: Fyll i namn och mailadress i rutan för nyhetsbrev på vår hemsida. Då får du mail med nyhetsbrev från Hööks Labradoodle 3-4 gånger per år. Där beskrivs vilka valpkullar som är planerade för de kommande månaderna. När du får nyhetsbrevet kan du anmäla ditt intresse för en valp från någon av de aktuella kullarna. Din anmälan gör du i ett särskilt formulär som heter Köpa labradoodlevalp på vår hemsida. När du har gjort din anmälan får du svar inom två veckor. Du får mail med information om du står (eller inte står) bland de 4 till 6 översta namnen i kö för att köpa valp från önskad kull.  Oavsett om man har stått i valpkö tidigare eller ej så har alla nu lika stor chans att tinga valp. I vår tidigare valpkö var det drygt tre tusen (!) familjer i kö. Det blev omöjligt att ge svar på när vi kunde erbjuda en valp till er som frågade.

Vårt nya system ger dig bättre service. För att vara säker på att vara med i vår valpkö kan du alltså BARA anmäla dig genom att fylla i formuläret på sidan Köpa labradoodlevalp.  Du får svar från Hööks Labradoodle inom två veckor efter att du anmält intresse för en valp!
Och då vet några av er att snart tassar en fantastisk liten labradoodlevalp där hemma hos er.

När alla valpar är tingade försvinner formuläret från hemsidan. Nästa tillfälle att ställa sig i valpkö för att köpa valp är när nästa nyhetsbrev skickas ut från Hööks Labradoodle.

Köpa valp från Hööks Labradoodle

Kommande valpar

I våra nyhetsbrev får du information om kommande labradoodlevalpar och när varje kull är planerad att födas. Många gånger är tiken redan dräktig när planerade valpkullar presenteras i våra nyhetsbrev. Då kan vi säga ganska exakt dag för valparnas födsel. Men vi kan inte säga hur många valpar som kommer att födas. Det vet vi först när valparna föds. 

För tikar som ska paras vid sitt nästa löp, men ännu inte har parats, går det inte att säga exakt när valparna i en viss kull föds. Det beror på när tiken börjar löpa och kan paras. Först en månad efter en parning undersöks tiken med ultraljud så att vi vet om hon är dräktig. Vi meddelar då er som har fått besked om att ni står bland de 4 - 6 översta namnen på kölistan för den tikens valpkull.

Vi tar emot 4-6 reservationer och ytterligare 3 till reservlista per väntad valpkull. Ni som får någon av de 6 första platserna på kölistan eller någon av de tre reservplatserna får ett mail med information om detta inom två veckor.

När valparna är födda hör vi genast av oss via mail och vi kan då meddela hur många valpar det blev, hur många av respektive kön och vilka färger valparna har. Så snart vi fått besked från var och en meddelar vi er på reservlistan om det finns valpar kvar att tinga.

Träffa valpen för första gången

När valparna är 6 veckor är familjerna välkomna att besöka oss för att träffa tiken och valpkullen och få umgås med sin valp för första gången.

Valparna flyttar hem

Vid 8 veckors ålder är valparna redo att flytta till sina nya hem. Som köpare får man med sig ett kompendium med mycket av det man behöver veta för den första tiden med den nya hunden. Vi skickar även med halsband, koppel och en leksak.
Ni som valpköpare är alltid välkomna att höra av er med frågor eller funderingar efter att ni fått hem er valp. Inget gör oss så glada som bilder och uppdateringar om hur allt går. Vi hoppas också möta många av er på de årliga labradoodledagar vi brukar arrangera.