I vilka färger finns labradoodle?

Labradoodlar finns i många färger, se närbilder med exempel på de svartpigmenterade och de brunpigmenterade.


Labradoodlarna kan också vara 2- eller 3-färgade som några av våra valpar.

 

Förutom labradoodlarnas härliga mentalitet är en anledning till deras popularitet att de finns i många färgvarianter. De finns i brun, vit, creme, aprikos, röd, svart, grå, silver. De kan också vara tvåfärgade och har då vilken ren färg som helst och dessutom vit färg i ansikte, huvud eller kropp, de kallas då för parti färgade.

Här följer först bilder på de svartpigmenterade labradoodlarna. De ska ha svart nos, svart eyeliner och svart pigmentering på läpparna.

Svart labradoodle ska ha helt svart päls som med åren kan få inslag av gråa hårstrån.
Röd labradoodle, hör också till de svart pigmenterade labradoodlarna som ska ha svart nos och svart eyeliner liksom svart pigmentering på läpparna.
Vit labradoodle, Hööks Labradoodle Lucy. De vita hör också till de svartpigmenterade labradoodlarna som ska ha svart nos och svart eyeliner liksom svart pigmentering på läpparna.
Kalkfärgad labradoodle, hör också till de svartpigmenterade labradoodlarna som ska ha svart nos och svart eyeliner liksom svart pigmentering på läpparna.
Aprikos labradoodle kan vara varmt aprikosfärgad eller ljust cremefärgad. De hör alla till de svartpigmenterade labradoodlarna som ska ha svart nos och svart eyeliner liksom svart pigmentering på läpparna.
Gyllene labradoodle (färgen kallas Golden på engelska) hör till de svartpigmenterade och ska ha svart nos, eyliner och läppar.
Hööks Labradoodle Cokkie har den ovanliga pälsfärgen Svart-silver phantom som också hör til lde svartpigmenterade labradoodlarna.

Här under presenteras de brunpigmenterade labradoodlarna. De har alltid brun nos.

Brun labradoodle, Hööks Labradoodle Isa, har brun nos som alla bruna labradoodlar har.
Brun labradoodle som ljusnat, färgen kallas café
(i stort sett alla bruna labradoodlar ändrar färg som vuxna)
Brun labradoodle som ljusnat så att den ofta skimrar i blå-lila. Den här pälsfärgen kallas för lavender hos labradoodle.
Pälsfärgen brun sobel, 1/3 av varje hårstrå är i mörkbrun färg och resterande är i ljusare färg, här hos Pluto är den ljusare färgen röd. Därför skimrar pälsen i de ljusa och mörkare färgerna när hunden rör sig.
Caramel ice, vit labradoodle med brun nos – hör till de brunpigmenterade labradoodlarna.
Caramel cream kallas den här pälsfärgen som hör till de brunpigmenterade som Hööks Labradoodle Gabbi på bilden. Labradoodle med den här pälsfärgen och svart nos kallas för aprikos.
Här är Hööks Labradoodle Totte som har pälsfärgen Caramel. Pälsen kan vara mer eller mindre lik den röda pälsen och skillnaden ser man på att caramel alltid följs av brun nos.

Pälsfärgen merle (Mm) eller (MM)

Collie, Det finns enstaka labradoodlar i pälsfärgen som kallas för merle. De labradoodlarna får inte användas i avel. Det beror på att de gener som ger den här unika pälsteckningen kan också ge allvarliga genetiska defekter som att hunden blir döv, blind eller får hudproblem och cancer. För dig som vill läsa mer om merle färgen…

Den här bilden är lånad från sidan https://labradoodlemix.com/merle-labradoodle/