Superior Labradoodles Törnrosa ”Millan”

Far: Marwood Alryn of Ennerdale, labradoodle
Mor: Caitlin´s Sickan, labradoodle

Millan är förbi den tiden i livet då valparna behövde henne och hon älskade verkligen att finnas för de små. Nu lever hon det goda livet hos helt underbara familjen Johnsson. Tillsammans med sin matte Annelie är Millan anställd som professionell vårdhund inom äldreomsorgen där hon gör så mycket gott för så många.

Millan, heter i stamtavlan Superior Labradoodles Törnrosa, är född på alla hjärtans dag 14 februari 2009 och hon har verkligen ett gott hjärta för alla. Millan bor med oss.

Far: Marwood Alryn of Ennerdale, labradoodle
Mor: Caitlin´s Sickan, labradoodle

Millan är en svart tik med storlockig, skimrande sammetspäls och bärnstensögon. Hon är född i Sverige och är fjärde generationens Labradoodle, båda föräldrarna är från England. Millan har uppfyllt de höga kraven för att bli certifierad vårdhund och alla som möter henne faller för hennes vänlighet. Hon är en mycket lättlärd och arbetsvillig hund som samtidigt har ett lugn och en förmåga att gå ner i varv i alla lägen.

Millan är född på alla hjärtans dag 14 februari 2009 och hon har verkligen ett gott hjärta för alla. Hon har uppfyllt de höga kraven för att bli certifierad vårdhund och alla som möter henne faller för hennes vänlighet. Det gjorde även drottning Silvia när Millan var inbjuden att visa hur vårdhundar arbetar. Millan har en storlockig, skimrande svart sammetspäls och nötbruna ögon.

Millan är en mycket lättlärd och arbetsvillig hund som samtidigt har ett lugn och en förmåga att gå ner i varv i alla lägen. Hon har arbetat på hospice i Lund där hon var med under en tid då verksamhet med vårdhundar utvärderades i ett forskningsprojekt. Millan var lika älskad där som hon är nu bland alla de på äldreboendet där hon är anställd nu.

Millan fick sin första kull på Ingeborg Hööks födelsedag den 11mars 2012 och det blev 8 toppenfina valpar, 5 ljusa och tre svarta. De flesta hundarna från Millans tidigare kullar är i vuxen ålder röntgade med utmärkt resultat, A på höfterna och O på armbågarna, bättre resultat går inte att få.

Millans andra kull föddes den 7:e maj 2013 och det blev 8 friska fina valpar, fyra svarta och fyra ljusa. En av dem kan ni läsa om på den ägarens blogg; vardhundencharlie.com.

Millans tredje kull föddes den 30 maj 2014 och det blev sju valpar med stor färgvariation. Både bruna, vita, aprikos och även en svart valp. Pappa till den kullen är vår två färgade hane Primus och några av valparna blev också två färgade.

Alla Millans valpar har ärvt hennes härliga temperament och fantastiska päls.