Hööks Labradoodle Livia


Labradoodle valp,Labradoodle, Red labradoodle, labradoodle puppy, brown labradoodle, parti labradoodle, australian labradoodle
Far: Kimberlenes Mercury
Mor: Kimberlenes Sage

Livia är ännu en av våra labradoodlar som är utbildad som professionell vårdhund. Det finns ett stort antal artiklar och TV inslag som beskriver det viktiga arbete Livia gjort under flera år för att sprida glädje hos barn under deras sista tid i livet. Livia har arbetat som vårdhund på barnhospice Lilla Erstagården i Nacka, Stockholm.
Livia bor hos fodervärd i Stockholm och deltar i i ett forskningsprojekt på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala där man studerar hur stunder med vårdhunden Livia påverkar barnen.

Livia föddes hos oss 2010 och började sin utbildning till vårdhund redan som valp. Hon har arbetat som professionell vårdhund bland de svårast sjuka barnen på Lilla Erstagårdens barnhospice i Nacka, Stockholm. Det finns ett stort antal artiklar om henne, flera går att hitta på nätet. Livia är av standardstorlek, 60cm hög och väger 25kg. Länk till artikel om Livia i Läkartidningen, klicka här. Och länk till inslag i TV där läkaren berättar om Livias insatser för sjuka barn, klicka här.
Bor hos fodervärd i Stockholm.