Hööks Labradoodle Myran


Myran var så liten så liten när han föddes så de första dagarna vågade vi inte tro på att han skulle överleva. Se bilder här under. En dag i sänder höll vi andan och såg hur han med målmedvetet kravlade och kom fram till spenarna där han sög ett kraftigt tag så att de större kullsyskonen inte kunde putta bort honom. Myrans kamp följdes av flera hundra personer på facebook. Vi skrev varje dag och berättade om Myrans små, pyttesmå framsteg. Det var ett stort stöd för oss med alla som höll tummarna, skickade tröstande kommentarer och följde utveckligen dag för dag. Efter en vecka vågade vi andas ut, då började Myran öka mer i vikt och hans magra kropp började få en valps former.

Myran utvecklades sedan i snabb takt, han utvecklades motoriskt snabbare än kullsyskonen.  Veckorna gick och vi blev mer och mer fästa vid den här lilla ivriga valpen som hade så stark överlevnadsinstinkt. Han övervann alla hinder och blev vår, och så många andras, favorit.

Alla tester av temperament, problemlösningsförmåga, uthållighet, samarbetsförmåga, leklust osv. visade toppresultat. Även resultat på hälsotesterna var det allra bästa. Myran är utvald till avelshund och han bor hos en underbar fodervärdsfamilj här på Österlen.  Där är han så innerligt älskad så man kan inte annat än bli rörd över den kärlek han är kringvävd av. Vi är så glada över att vi fått fortsätta att följa hans utveckling till den fantastiska labradoodle han är i dag.
Det är hisnande att tänka på att han nu är vuxen och kommer att bli pappa till valpar under 2019.
Hur ska vi någonsin skiljas från en endaste av de valparna?!

Här var Myran en vecka gammal, då vägde han lika mycket som de andra valparna vägde vid födseln. Nu vågade vi börja hoppas att han skulle överleva.
Här ligger Myran mitt i valpkullen. Han är den lilla valpen utan något halsband. Han sökte sig oftast mitt i högen av kullsyskonen där han kunde få värme. Han var så mager och tunn.
Här har Myran blivit stor och fått ett halsband han också. precis som kullsyskonen. Och Myran var först av alla att lära sig gå på alla fyra. Nyfiket kämpade han sig runt i valpbädden så fort han var vaken.

Tillbaka till sidan Våra hundar…

Vårt nyhetsbrev

Bli först med att få nyheter om nya kullar m.m.
Namn
E-post