Valpar

När du vill köpa labradoodlevalp från Hööks Labradoodle, informationsfilm här

Vill du gå direkt till formuläret för att tinga en valp?

Vill du läsa om valpens utveckling från födsel till 8veckor

Valparna får en riktigt god start i livet

Som valpköpare kan du känna dig trygg med att alla valpar har fått en riktigt god start i livet hos oss. Här lever valparna med i vår vardag och blir vana vid möten med många personer, miljöer och situationer. Läs gärna kommentarer från tidigare valpköpare under fliken Sagt om oss.

Sju valpar

De första tre veckorna

Under de tre första veckorna har vi valpbädden i vårt sovrum så att vi finns till hands på nära håll. När valparna är tre veckor flyttar de till de lekrum vi har inrett särskilt för valparna. Vi har beställt lekredskap från USA där valparna kan klättra, åka kana, springa i tunnlar och mycket mer.  Då behöver de börja utforska världen och bli vana vid nya personer, händelser, ljud och miljöer. Det är lika viktigt med både lek och vila. Vi har också byggt en särskild lekpark utomhus där valparna får leka från 5 veckors ålder. De är ute minst 5 gånger per dag och blir vana vid att uträtta sina behov utomhus under de här 3 sista veckorna innan de flyttar till sina familjer. Se film om en vanlig valpdag hos oss.

3-8 veckor

Perioden mellan 3 till 8 veckors ålder är en viktig tid för valpens fortsatta utveckling. Som valpköpare ska du kunna känna dig trygg med att din valp har fått en riktigt god start under den perioden. Hos oss lever valparna med oss i vår vardag och blir vana vid allt som förekommer i ett hem. De blir också vana vid att bli hanterade så att de lätt kan komma till ro vid t.ex. kloklippning eller pälsvård. De blir vana vid att koppla av även när det pågår vanliga aktiviteter omkring dem. Varje valp får mycket sällskap och även egna stunder med oss, med våra vänner och med våra barnbarn som bor i huset intill.

Vi tar ut valparna 7 – 8 korta stunder om dagen från fem veckors ålder. Det gör att de blir vana vid att uträtta sina behov utomhus och det är en riktigt bra grund för tidig rumsrenhet när de flyttar till sina familjer.

Lekpark för valpar

Vi har en fin lekpark för valparna i vår trädgård så att de får klättra, balansera, gömma sig, smyga och busa med varandra och med både barn, vuxna och andra hundar. I lekparken tränar valparna också sitt självförtroende, sin balans, kroppskontroll och blir trygga med alla ljud från samhället och trafiken omkring.
Vi samverkar med några av Sveriges främsta hundinstruktörer och får kontinuerligt roliga tips som berikar livet för våra valpar och vuxna hundar.

Vill du anmäla dig i kö för en labradoodlevalp från oss? Läs mer här…

Våra labradoodlevalpar, bildgalleri

Labradoodlar i fokus hos oss

Vi ser fram emot att möta er som ska köpa valp från oss på Hööks Labradoodle. Vi hoppas att ni ska bli lika nöjda som alla tidigare valpköpare är.

Vi prioriterar vår tid så att vi finns till för valpar och tikar från morgon till kväll. Vi prioriterar också att svara på mail och telefonsamtal från er som redan har köpt valp från oss, nyligen eller för flera år sedan. Vi finns alltid här för er och svarar på frågor.

Konsekvensen blir tyvärr att det kan dröja länge innan vi hinner besvara övriga mail.  Vi hoppas att du hittar svar på många frågor på vår sida Om labradoodle. Där finns också svar på frågan om hur du gör om du vill köpa en labradoodlevalp från Hööks.

Köpa valp? Läs här…