Hunduppfödare i Skåne

Hööks Labradoodle kennel

Jag som har Hööks Labradoodle kennel är Ingeborg Höök, hunduppfödare i Skåne där jag bor  i en stor fastighet på Österlen. Huset ligger granne med Brösarps backar och några minuter från Haväng och Talldungens Gårdshotell, ett älskat turistmål för många.

Hunduppfödare i Skåne, Brösarp

Labradoodlar i fokus för oss 24/7. Varje valp som börjar sitt liv hos oss får de bästa förutsättningar av både arv och miljö. Vi har goda internationella kontakter för utveckling av labradoodleavel. Sven-G. Hultman är jägmästare och civilingenjör, allt mycket lämpligt i vår verksamhet med stora fastigheter.
Ingeborg Höök är sjuksköterska och var under 10 år chef för Vårdhundskolan. Hon är även utbildad hundinstruktör både i Sverige och i USA.

Några kommentarer från våra valpköpare:

”Vi har fått den allra mest fantastiska hunden! Hon är med oss på alla resorna i husbilen och alla blir så lyckliga när de möter henne. Hon är det bästa som har hänt oss och varje dag är en bra dag när vi har henne. Så mycket lycka hon för in i våra liv…”
» Läs fler omdömen från våra kunder

Våra valpar och vuxna labradoodlar umgås ofta med både vuxna och med barn i olika åldrar. Vi har tre barnbarn som bor i huset intill oss och ytterligare fyra barnbarn som bor i närheten och ofta är här. Det är värdefullt för varje valpköpare att valpen har fått många goda erfarenheter av lekar och mys med barn. Valparna vänjer sig också vid att kunna koppla av även om barnen stojar och springer i sina egna lekar.

Tillsammans med kunnig personal ägnar jag mig helt och fullt åt våra hundar, det är min passion och mitt heltidsjobb. Jag har också valpskötare anställda som hjälper mig att ge varje valp egna stunder med både miljöträning och socialisering. De veckor som valparna är hos oss är mycket viktiga för deras fortsatta sociala och mentala utveckling så vi ger dem allt det bästa för att de ska få en riktigt bra start i livet.

Vårdhundskolan – fortbildning för vårdpersonal och professionella tjänstehundar

Under åren 2007 – 2017 byggde Sven-G. Hultman och jag upp Vårdhundskolan. Den 1-åriga fortbildningen för vårdpersonal och professionella tjänstehundar. Under alla de åren har vi haft nära samverkan med några av de främsta etologerna ( =experter på hundars beteenden) och med de flesta av Sveriges främsta hundinstruktörer. Vi samverkade också internationellt med etologer, hundinstruktörer och organisationer som utbildar assitanshundar runt om i världen. Sven-G. Hultman var under flera år ordförande för den internationella organisationen för hundar inom vård och omsorg. Under de 10 år som vi hade Vårdhundskolan utbildades drygt 300 ekipage med förare & hund hos oss. Det har gett oss omfattande teoretisk kunskap och praktisk kompetens i goda sätt att ordna livet för vuxna hundar och för valpar. Varje valp får de bästa förutsättningarna för att utvecklas till en trygg och nyfiken hund som fungerar bra i sin nya familj liksom i samhället. Det har blivit vårt signum.

Godkänd hunduppfödare i Skåne med varma omdömen

Hööks Labradoodle kennel är godkänd av Länsstyrelsen i Skåne. Länsstyrelsen har också skyldighet enligt Djurskyddslagen att utöva tillsyn över vår verksamhet, liksom alla hunduppfödare i Skåne. Sådan tillsyn genomförs av djurskyddskontrollanter vid oanmälda besök.
Vi är stolta över att även den senaste oanmälda tillsynen av vår verksamhet avslutades med så positiva kommentarer från kontrollanterna: ”Det vore fint om alla valpar fick växa upp på det här sättet”. I rapporten står det: ”Alla hundarna var vid kontrollen i normalt hull och i övrigt välskötta. Hundarna var sociala och tillgängliga, småvalparna var också mycket sociala och tillgängliga. Inga brister uppmärksammades vid kontrollen.”